To spletno mesto uporablja piškotke, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot je prepoznavanje, ko se vrnete na našo spletno stran, in pomagajo naši ekipi razumeti, kateri deli spletne strani se vam zdijo najbolj zanimivi in uporabni.
Redkev | (Raphanus sativus var. sativus L.)
Je zelenjava z belimi, dišečimi, sestavljenimi, mesnatimi, tesno prilegajočimi se rebrastimi listi. Tvori značilne gomolje, vrh katerih kraljuje stebelna perjanica z zelenimi vršički, ki jo ljudje pogosto zavržejo. Presen, blanširan ali kuhan koromač je odličen v solati.
REDKEV – ČRNA
Namenjena jesenski in zimski potrošnji. Sadimo jo od julija do konca avgusta. Zraven odebeljenga korena je užitno tudi listje iz katerega stiskamo sok.
Teža: 200 – 300 g
Barva pridelka: črna lupina, belo meso
Pridelava: na prostem / v rastlinjaku
Zrelost: 65 dni po presajanju