Kumare

(Cucumis sativus L.)

Kumare so rastline toplih krajev,ki mraza ne prenesejo. Poškodbe sadike nastanejo že pri temperaturi pod 10°C, zato je pomembno, da jih na prosto sadimo šele po ledenih možeh. Za svojo rast potrebujejo veliko količino vode. Prvi pokazatelj, da jim primanjkuje vode je, da so kumare rahlo grenkastega okusa. So izvrstna povrtnina za poletne dni, nepogrešljive pa so vložene v zimskem času.


Solatne kumare


DARINA F1
Darina so velike, temno zelene gladke solatne kumare, ki za svojo rast zahtevajo veliko toplote in zadostno količino vode. Priporočjivo je, da jih vzgajamo ob opori naj bo to na prostem ali v zaščitenih prostorih. So zelo rodne in odporne.

TASTY KING F1
Zelo dolge, temno zelene gladke solatne kumare, ki v dolžino zrastejo do 30 cm. Pridelujemo jih na prostem ali v zaščitenih prostorih. So odličnega okusa, enostavne za vzgojo, hkrati pa jih odlikuje zelo dobra rodnost.

SLICE KING F1
So zgodnje kumara primerne za proizvodnjo na prostem in v rastlinjakih. Plodovi so temno zelene barve, dolžine od 18 do 22 cm, cilindrične oblike. Je zelo bujen hibrid, ki dozoreva v 30 dneh. Lahko jih vzgajamo ob opori ali brez.

EDONA F1
Odlična sorta, ki je tolerantna na temperaturne razlike, zaradi česa je primerna tudi za zgodnjo spomladansko pridelavo. Rastlina je bujne rasti. Plodovi so dolgi in veliki, temno zelene barve z belimi bradavicami.

DOLGE ZELENE
Dolge solatne kumare so ene izmed najbolj dolgih kumar, ki jih poznamo. V dolžino merijo 25 cm in več. Je zgodnja in zelo rodna sorta. Plodovi so izenačeni izredno okusni, s tanko lupino in lahko prebavljivi. Sadimo jih na prostem ali v rastlinjaku.

Kumare za vlaganje


LEVINA F1
Levina je zgoden hibrid odporen na bolezni. Je najboljša sorta kumar za vlaganje. Plodovi so temno zeleni in odličnega okusa. Sadimo jih na prostem ali v pokritih površinah, z oporo lahko pa tudi brez.