Jagode | (Fragraria L.)

Jagode so večletne rastline, ki nam dajejo sladke, okusne, sočne rdeče plodove. Najdemo jih skorajda na vsakem vrtu, saj so nepogrešljivi del vsake kuhinje. V poznem pomladanskem času že dozorijo prve, pobiramo pa jih vse tja do jeseni. Za vzgojo niso zahtevne, za njihovo sočnost in rast pa potrebujejo veliko vode. Enkratrodne jagode so načeloma debelejše in okusnejše od večkratrodnih.

Sadilni razmak:  20 cm x 30 cm

Vzgoja: na prostem / v tunelih

VEČKRATRODNE ALI MESEČNE JAGODE – obrodijo večkrat

Sadike Druzovič jagode Irma

IRMA

Irma je večkratrodna sorta jagod, zelo bujne rasti, ki nam daje visoko donosen pridelek. Veliki plodovi so sočni, okusni, dolge koničaste oblike in intenzivne svetleče rdeče barve. Pobiramo jih od spomladi do jeseni. Sorta je zelo odporna na neugodne vremenske razmere in primerna za vzgojo na prostem ali pod tuneli.

Sadike Druzovič jagode Albion

ALBION

Albion je sorta mesečne jagode, ki je zelo produktivna. Listi rastline so intenzivne zelene barve, ter odprte in čvrste rasti. Plodovi so intenzivne rdeče barve, sočni in okusni. Ima zelo dobro aromo in je atraktivnega videza. Kot vsaka mesečna jagoda, nam daje plodove skozi celotno sezono.

Sadike Druzovič jagode Eliana

ELIANA

Je sorta mesečnih jagod, zelo aromatičnega okusa. Njihova rast je pokončna, lahko jo pa nasadimo tudi v lonce ali v obešanke.

ENKRATRODNE JAGODE – obrodijo enkrat

Sadike Druzovič jagode Lia

LIA

Srednjepozna in zelo rodna sorta, bujne rasti. Plodovi so veliki, zaokroženo koničasti, svetleče rdeče barve, čvrsti in dolgo obstojni. Jagode te sorte so zelo sočne, aromatične in okusne.