Cepljene sadike

S cepljenjem povečamo bujnost rastline, s tem pa povečamo pridelek, izboljšamo njegovo kakovost in vzpodbudimo odpornost rastline na nekatere talne bolezni in škodljivce. S cepljenjem zmanjšamo izpad pridelka, povečamo sesalno moč rastlin in omogočimo boljše prestajanje stresnih rastnih razmer, kot so vodni ali sušni stres (deževna obdobja, vročinski valovi) in nizke temperature. S cepljenjem podajšamo čas gojenja in dosegamo višje in kakovostnejše pridelke.

CEPLJENI PARADIŽNIKI | (Solanum lycopersicum L.)

Sadike Druzovič Paradižniki Eurasia F1 cepljeni paradižnik

EURASIA F1

Odlična sorta zgodnjega paradižnika. Na enem grozdu zraste 4 – 5 uniformnih plodov. Ti so čvrsti, aromatični in izjemno kvalitetni. Rastlina je močnega vegetativnega porasta in kratkih internodijev. Sorta je primerna za vzgojo na prostem ali v zaščtenih prostorih. Rastlina za rast potrebuje oporo.

Sadike Druzovič Pink Paradižniki Gusto Pink F1, cepljeni paradižnik

GUSTO PINK F1

Indeterminanten, mesnat tip paradižnika, ki dobro nastavlja cvetove tudi pri visokih temperaturah. Plodovi so enotno obarvani, ne pokajo in so brez globokih reber. So kakovostni in obstojni tudi po obiranju. Dosegajo težo med 250 – 320 g.

Sadike Druzovič Okrogli Paradižniki Big Beef F1, cepljeni paradižnik

BIG BEEF F1

Je visok, indeterminanten paradižnik s plodovi teže 220-300 gr. Plodovi so okroglo ploščati, zelo mesnati in okusni ter brez zelenega obroča. Paradižnik je prilagodljiv in se ga lahko goji v različnih pogojih pridelave (na odprtem, pokriti prostori), kjer daje lep in okusen pridelek. Big Beef je zaradi svoje vsestranskosti popularen paradižnik v pridelavi.

Sadike Druzovič Okrogli Paradižniki Cherokee F1, cepljeni paradižnik

CHEROKEE F1

Srednje zgodnji cepljen paradižnik, srednje odprtega habitusa, ki obilno obrodi. Zraven vzgoje v rastlinjaku, je zaradi vitalitete in zgodnjosti, namenjen tudi za vzgojo na vrtu. Plodovi so okrogle oblike, čvrsti, odporni proti pokanju in dosegajo težo od 140 do 160 g.

CEPLJENA PAPRIKA | (Capsicum annuum L.)

Sadike Druzovič Zelena Paprika Monte F1, cepljena paprika

MONTE F1

Monte je edina zgodnja sorta paprike babure, katere plodovi v tehnološki fazi niso temno zeleni, ampak so izjemno atraktivne svetlo zelene barve. Plodovi povprečno tehtajo od 200 do 250g in so zelo okusni ter sočni. Sorta je izredno rodna in nam daje velik tržno zanimiv pridelek.

CEPLJENE KUMARE | (Cucumis sativus L.)

Sadike Druzovič solatne kumare Tasty King f1, cepljene kumare

TASTY KING F1

Tasty King so zelo dolge, temno zelene gladke solatne kumare, ki v dolžino zrastejo do 30 cm. Pridelujemo jih na prostem ali v zaščitenih prostorih. Plodovi so izenačeni in izredno okusni, s tanko lupino in lahko prebavljivi. So odličnega okusa, enostavne za vzgojo, hkrati pa jih odlikuje zelo dobra rodnost.