Cepljene sadike

S cepljenjem povečamo bujnost rastline, s tem pa povečamo pridelek, izboljšamo njegovo kakovost in vzpodbudimo odpornost rastline na nekatere talne bolezni in škodljivce. S cepljenjem zmanjšamo izpad pridelka, povečamo sesalno moč rastlin in omogočimo boljše prestajanje stresnih rastnih razmer, kot so vodni ali sušni stres (deževna obdobja, vročinski valovi) in nizke temperature. S cepljenjem podajšamo čas gojenja in dosegamo višje in kakovostnejše pridelke.


Cepljeni paradižniki

(Solanum lycopersicum L.)

VOLOVSKO SRCE – VAL
Pozen cepljen paradižnik tipično srčaste oblike, ki je zgoraj rahlo ploščat in se nato v spodnjem delu zoži v nekoliko koničasto obliko. Ker je cepljen na močnejšo podlago je še odpornejši. Plodovi so rdeče-roza barve, izrazito mesnati in dišeči. Plodovi imajo malo semen ter tanko lupino. Je zelo priljubljen paradižnik, ki ga najdemo na skoraj vsakem vrtu.

CHEROKEE F1
Srednje zgodnji cepljen paradižnik, srednje odprtega habitusa, ki obilno obrodi. Zraven vzgoje v rastlinjaku, je zaradi vitalitete in zgodnjosti, namenjen tudi za vzgojo na vrtu. Plodovi so okrogle oblike, čvrsti, odporni proti pokanju in dosegajo težo od 140 do 160 g.

VIVA F1
Mesnat, visok tip srednje zgodnjega cepljenega paradižnika, ki dobro nastavlja cvetove v visokih temperaturah. Plodovi so ploščato okrogle oblike, težki od 250 do 280g. So enotno obarvani, čvrsti. Primeren je za vzgojo na prostem ali zaščitenih prostorih.

ASYA F1
Je sadika cepljenega paradižnika, ki nam daje okrogle, izjemno aromatične in mesnate sadeže, ki rastejo v grozdih. Na enem grozdu je od 4 do 5 plodov, ki so zelo uniformni in odlične kvalitete. V času zrelosti preidejo v intenzivno rdečo barvo. Teža plodov je do 350g.

Cepljena paprika

(Capsicum annuum L.)


MONTE F1
Monte je edina zgodnja sorta paprike babure, katere plodovi v tehnološki fazi niso temno zeleni, ampak so izjemno atraktivne svetlo zelene barve. Plodovi povprečno tehtajo od 200 do 250g in so zelo okusni ter sočni. Sorta je izredno rodna in nam daje velik tržno zanimiv pridelek.

Cepljene kumare

(Cucumis sativus L.)


TASTY KING F1
Tasty King so zelo dolge, temno zelene gladke solatne kumare, ki v dolžino zrastejo do 30 cm. Pridelujemo jih na prostem ali v zaščitenih prostorih. Plodovi so izenačeni in izredno okusni, s tanko lupino in lahko prebavljivi. So odličnega okusa, enostavne za vzgojo, hkrati pa jih odlikuje zelo dobra rodnost.