Kolerabica

(Brassica oleracea var. Gongylodes L.)

Kolerabica je ena izmed vrtnin, ki jo lahko pridelujemo skorajda celo rastno sezono. Je neobičajnega videza. Iz odebeljenega stebla, ki ga rastlina v obliki gomolja razvije nad tlemi, po vsej njeni površini poganjajo listni peclji. Kolerabice so lahko okrogle do ploščate oblike. Njen okus in tekstura sta primerljiva steblu brokolija ali srcu zelja, ampak sta nežnejša in sladkejšega okusa. Za prehrano uporabljamo steblo in liste, uživamo pa lahko tako surovo kot kuhano.


QUICK STAR F1 – BELA NADZEMNA KOLERABICA
Je hibrid zgodnje kolerabice svetlo zelene do krem bele barve. Kolerabice so težke od 150 do 170g, okroglo do ploščato okrogle oblike. Meso je nežno in brez niti, ter dobrega okusa. Odlična kakovost plodov – ne olesenijo. Primerna je za vzgojo na prostem in v rastlinjakih.

ERIKA F1 – BELA NADZEMNA KOLERABICA
Erika F1 je bela okrogla kolerabica, katere vegetacijska doba je od 40 do 50 dni po presajanju. Meso je nežno, okusno in brez niti. Sama kolerabica pozno uhaja v cvet. Primerna je za pridelavo od spomladi do jeseni.

KOLIBRI F1 – VIJOLIČNA NADZEMNA KOLERABICA
Hibrid atraktivno temno vijolične zunanje barve in sveže, bele notranje barve. Kolerabica je okrogle do ploščato okrogle oblike in odličnega okusa. Njena vegetacijska doba je 70 dni po presajanju. Priporoča se za vzgojo v poletnem in jesenskem času.

GLOBUS – PODZEMNA KOLERABA
Podzemna koleraba belo rumene barve. Gomolj je okrogle do okroglo ploščate oblike. Sorta je odporna na pokanje in odlična za skladiščenje. Pobiramo jo 75 do 80 dni po presajanju.