Cvetača

(Brassica oleracea var. Botrytis L.)

Cvetača je enoletna rastlina, ki spada v skupino kapusnic, za katere je značilno, da so toplotno srednje zahtevne vrtnine. Razvije glave premera do 20 cm, užitna je sama roža cvetače, kot tudi njeni zeleni listi, ki jo obkrožajo. Lahko jo kuhamo, cvremo, pečemo, kuhamo na pari ali jemo surovo.


CASHMERE F1 – 65 – 75 dnevna
Je srednje zgodnja sorta cvetače, ki je primerna za spomladansko in jesensko pridelavo. Roža cvetače je čvrsta in snežno bele barve. Pobiramo jo v 65 do 75 dneh po sajenju. Glave dosegajo težo od 600 do 750g. Odlično se obnese v slabših rastnih pogojih in težkih tleh. Sorta je primerna za vzgojo na prostem in v rastlinjakih.

PAMPLONA F1 – 82 dnevna
Je srednje zgodnja sorta cvetače, primerna za pomladansko, poletno in zgodnje jesensko pridelavo. Razvije goste, dobro pokrite rože bele barve in je rezistentna na različne rastne pogoje. Pobiramo jo v 82 dneh po presajanju. Namenjena je za svežo potrošnjo in predelavo na prostem in v rastlinjakih.

VERONICA F1 – 90 dnevna
Je hibrid, križanec med cvetačo in brokolijem (tip romanesco), atraktivne zelene barve in piramidaste oblike. Rože so obdane z bujnim listjem in odporne na spremembo barve. Pobiramo jo v 90 dneh po presajanju.

GOODMAN – 75 dnevna
Cvetača namenjena zgodnji spomladanski in pozni jesenski pridelavi. Bujna rastlina nam daje visoko donosne in izenačene pridelke bele barve. Sorta je prilagodljiva na različne rastne razmere in odporna na nizke temperature. Pobiramo jo v 75 dneh po presajanju.